Levice vítězí nejen na politickém poli, Baskeťáci doma padli

Levice vítězí nejen na politickém poli, Baskeťáci doma padli
ilustrační foto

Druhá prohra v řadě znamená pro Orly až deváté místo v tabulce nejvyšší České soutěže. Tentokráte podlehli silnému slovenskému týmu z Levic, který domácí borce přehrál po všech stránkách, převážně v obraně byli hosté jednoznačně lepší. Snad si z toho vezmou hráči okolo trenéra Cholevy ponaučení do středečního zápasu v Opavě.

Orli nezačali vůbec špatně. Se slovenským celekem drželi krok a koše padali na obou stranách stejným poměrem. Zvrat přišel až v polovině první třetiny, kdy se hostům podařilo odskočit 9:15. Prostějov tento náskok bravurně stáhl a zápas otočit (16:15). Nakonec ale první čtvrtinu přece jenom vyhráli hosté a to díky koši Gottselinga, který upravil na konečných 16:17.

I ve druhém dějství si vypracovali hráči Levic velký náskok. Hned od prvních minut byli více aktivní a dařilo se jim lépe pronikat. Domácí stahovali náskok jen po malých krůčcích, až se nakonec skóre zastavilo poměrem 37:42.

Ve třetí čtvrtině hostující hráči ještě více přitvrdili a to se promítlo i na rozdílu skóre, který stále narůstal. Vyšší a těžší hráči Levic se lépe prosazovali jak v útoku pod košem, tak i v obraně. Orlům nevycházelo prakticky nic, střelou za tři body počínaje a trestnými koši konče. V závěru třetiny manko narostlo až na rozdíl deseti bodů – 51:61.

Vypracovaný náskok již hostující hráči bez problému udrželi. Ke dramatickému závěru se sice chvilku schylovalo, a to když Orli snížili na 58:66, ale s koncem utkání už evidentně docházely síly a hosté opět odskočili. Zápas tak skončil s konečným rozdílem šestnácti bodů 62:78.

Sestavy:                                                                                                                                          

BK Prostějov: Pandula Dušan, Dufault Austin Lee, Bohačík Jaromír, Venta Matej, Švrdlík Kamil, Kohout Ondřej, Marko Roman, Bratčenkov Vojtěch, Prášil Jaroslav, Slezák Pavel

Astrum Levice: Gottseling Troy Joseph, Nuhanović Salih, Simmons Jeremy B.J., Vojtek Jozef, Sýkora Martin, Kemp Willie Devale, Bilić Siniša, Mrviš Tomáš, Nuber Róbert, Lehman Filip, Marchyn Matej, Morávek Jaroslav

-vil-

Poslat nový komentář