Prostějovský městský běh se blíží!

Prostějovský městský běh se blíží!
ilustrační foto archiv městský běh
Další fotky: 
Prostějovský městský běh se blíží!
Prostějovský městský běh se blíží!

 

Nově opravené náměstí T. G. Masaryka v Prostějově bude mít svou běžeckou premiéru v neděli 6. 9. 2015, kdy se zde uskuteční druhý ročník Prostějovského běhu. Záštitu nad ním převzal primátor města Miroslav Pišťák. Na start tří závodů se postaví děti i dospělí, tipovat můžete i v soutěži ve sčítání kočárků.

Již od 12 hodin se mohou všichni závodníci, kteří nevyužili možnosti přihlášení on-line, registrovat v prostorách ZŠ Palackého, kde je zároveň připraveno zázemí pro všechny běžce. Ve 13 hodin se uskuteční dva závody pro děti na tratích 100 a 500m. Po vyhlášení výsledků těchto závodů, ve 14 hodin, proběhne „sčítání kočárků“ – počítat se budou všechny, které se v danou dobu budou nacházet na hlavním náměstí. „Majitel nejpřesnějšího tipu získá pěknou odměnu. Své tipy můžete zasílat na info@bezeckezavody.cz,“ upozorňují pořadatelé z L.A.SPORTS, z.s.

Poté předají členové Kiwanis clubu Prostějov šek Dětskému domovu v Prostějově. Gradující předstartovní atmosféru nabudí svým temperamentním vystoupením členové Tanečního studia FREE DANCE Jany Bálešové.

Ve 14:30 hodin odstartuje primátor Miroslav Pišťák startovním výstřelem hlavní závod na 10 kilometrů. „Letošní ročník nebude startovat přímo před radnicí, ale z prostor „malé kuželny“ před muzeem. Závodníci poběží středem zrekonstruovaného náměstí směrem k radnici, kde se po zabočení na Žižkovo náměstí začnou první okruh tohoto závodu, který budou absolvovat celkem čtyřikrát. Po posledním, 2,5km dlouhém kole se vydají zpět, opět středem náměstí do cíle,“ vysvětlují organizátoři.

V době konání závodu bude probíhat uzavírka tratě pro veškerou dopravu. Trasu, on-line přihlášky a další podrobnosti naleznete na www.bezeckezavody.cz.

Pořadatelé děkují Městu Prostějovu, všem sponzorům a partnerům za aktivní podporu. „Těšíme se na setkání s vámi. Přijďte v hojné míře podpořit všechny kategorie běžců, od profesionálů, hobitků, až po ty, pro které bude tento závod znamenat první životní „desítku“,“ dodávají pořadatelé.

Poslat nový komentář