Skautky a skauti přivezou Betlémské světlo 17. prosince

Skautky a skauti přivezou Betlémské světlo 17. prosince
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz
Další fotky: 
Skautky a skauti přivezou Betlémské světlo 17. prosince

Betlémské světlo, symbol míru a přátelství, skauti a skautky do Česka přivezou i tento rok už 10. prosince z Vídně, aby ho následující sobotu 17. prosince vlaky rozvezli do všech koutů republiky. 

Na mnoha místních akcích si jej budou moci lidé připálit a odnést do svých domovů. V Prostějově jej skauti veřejnosti nabídnou v sobotu 17. prosince  dopoledne.

Plamínek putuje z Betléma do Vídně, kde ho rakouští skauti předají skautským delegacím z celé Evropy. Letos se tak stane v sobotu 10. prosince v kostele syrské pravoslavné církve Mor Ephrem na náměstí Stefan‐Fadinger‐Platz. V pátek 16. prosince v 15 hodin světlo převezmou od skautů a skautek v pražské katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha zástupci církví, hlavního města Prahy, Českého rozhlasu a další významné osobnosti. Den poté, v sobotu 17. prosince se Betlémské světlo „rozjede“ vlaky do celé republiky.   V Prostějově si můžete Betlémské světlo vyzvednout na náměstí T.G.M. na malém stánku skautů a skautek poblíž tradičního Betlémku 17. prosince od 9 do 12 hodin. Čeká vás i malé hudební překvapení, a to úderem jedenácté! (red)  

Poslat nový komentář