Nájem pozemku ve Vrahovicích skončí předčasně. Kvůli biocentru

Nájem pozemku ve Vrahovicích skončí předčasně. Kvůli biocentru
ilustrační foto MMP

Na základě dohody mezi městem Prostějovem a Zemědělským družstvem Vrahovice bude ukončena nájemní smlouva pozemku, který je v majetku města a na němž hospodařilo Zemědělské družstvo Vrahovice.

„Jedná se o ornou půdu o výměře 7.768 m2. Pozemek se nachází u soutoku říček Hloučela a Romže, je součástí plochy biocentra ve Vrahovicích. V letošním roce je zde mimo jiné naplánována výsadba stromů a v budoucnosti realizace dalších přírodě blízkých opatření,“ vysvětluje 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Hlavním cílem úpravy plochy budoucího biocentra je zejména rozšíření rekreačních možností místních obyvatel a adaptace na probíhající klimatické změny.

Z těchto důvodů je třeba v průběhu letošního roku nájem ukončit a jedinou možností je s ohledem pětiletou výpovědní lhůtu dohoda. „Zemědělské družstvo Vrahovice nám vyšlo vstříc a ukončí smlouvu dle požadavku a potřeb Statutárního města Prostějova s tím, že uvedený pozemek bude ke dni skončení smlouvy ze strany Zemědělského družstva Vrahovice srovnán a upraven pro další využití,“ dodává Pospíšil.

V rámci dohody dojde k vypořádání náhrady ekonomické újmy za předčasné ukončení smlouvy v celkové výši 38.840 Kč. (red)

 

Poslat nový komentář