Pamatujete? Boris Rösner

Pamatujete? Boris Rösner
foto ČT

Právě dnes, 31. května 2006, zemřel herec, dabér a divadelní pedagog Boris Rösner. Vynikajícího herce dostihla rodinná kletba, podle něhož nikdo z rodiny Rösnerů nebude žít déle než 55 let. Podlehl jí Boris, stejně jako jeho rodiče.

 

Byl romantický, vášnivý, někdy trochu cynický, měl sklony k patosu a byl mistr ironie. Byl ale taky šarmantní a velký extrovert, který měl charizmatu na rozdávání. Představitel drsňáků a náruživých milenců. Byl i skvělý učitel a své studenty učil mimo jiné i umění lásky na divadelních prknech. Vždycky hrál naplno – a takový byl i v osobním životě

Věřil rodovému prokletí, proto se snažil žít přítomností. Přesto dělal jen to, co považoval za správné. Nikdy nehrál v reklamě a novodobé seriály nesnášel. Zato se objevil ve spoustě filmů, například i v Černých baronech či Erbu lvice. Pracoval pořád na plný plyn, teprve na jaře 2005 musel přestat. Rakovina plic byla silnější soupeř. Zemřel po těžkém boji v květnu 2006. Tentýž rok v říjnu obdržel in memoriam od prezidenta republiky medaili Za zásluhy I. stupně. (ber)

Poslat nový komentář