Bousínská knihovna bojuje o republikový titul!

Bousínská knihovna bojuje o republikový titul!
Foto FB Bousín
Další fotky: 
Bousínská knihovna bojuje o republikový titul!

V červnu letošního roku slavila malá vesnička velký úspěch. Bousín obdržel Cenu za Venkovskou knihovnu Olomouckého kraje roku 2023. Ocenění v minulých dnech převzaly starostka Monika Tmé, místostarostka a knihovnice Dana Minxová a paní Dáša Zouharová a Maruška Horáková, které se podílí na projektech knihovny. Bousín nyní čeká komisi finálového kola, která by do obce měla zavítat 31. srpna.

„Jsme velmi potěšeni oceněním, kterého se nám dostalo v krajském kole a doufáme, že zabojujeme i v kole celostátním,“ sdělila PvNovinkám knihovnice Dana Minxová s tím, že o titul se uchází 14 vesnických knihoven.   

Bousínská knihovna podle jejích slov spolupracuje úzce nejen s obcí a s místními organizacemi a spolky, ale také s Moravským zemským muzeem, a to na zaznamenávání osudů pamětníků na téma vysídlení Drahanské vrchoviny.

„Pořádáme řadu akcí jako divadelní představení pro děti, výstavy z historie obce Bousín a zapojujeme se do Noci s Andersenem,“ dodala Dana Minxová, která knihovně šéfuje třetím rokem.

Komisi se místní pochlubí také kniho zastávkou, která v Bousíně funguje už druhým rokem. Je volně přístupná a knížky si z ní můžete nejen odnést, ale také si v klidu velkého ušáku přečíst. (ber)

Komentáře

Knihovnice z Alojzova a Křenůvek, jistě i mnohé další z regionů gratulují Dance Minxové
k tak velkému úspěchu. Poděkování si jistě zaslouží celá obec, všichni co jí pomohli nějakou prací, či radou. K Bousínu patří i Repechy, obě vesničky mají své kouzlo. Stále se zde něco děje. V kniho-zastávce na vše dohlíží velký plyšový medvěd. Do Prahy asi nepojede, ale je moc rád, že se stále čtou knihy. A má rád návštěvy.
Knihovny Alojzov a Křenůvky

Poslat nový komentář