Pozor! Brněnská se uzavře tuto neděli!

Pozor! Brněnská se uzavře tuto neděli!
ilustrační foto MMP

Jak PvNovinky informovaly, uzavírka ulice Brněnské se bude konat z důvodu rekonstrukce silnice II/433 Prostějov – Morkovice, která je investiční akcí Olomouckého kraje. První fáze oprav se uskuteční v době od 4. března do 22. dubna.  

"Od 4.3.2018 do 22.4.2018 Bude uzavřen úsek ulice Brněnské od křižovatky s ulicí Wolkerovou po okružní křižovatku s ulicí Okružní a dále úsek od brány hřbitova směr Němčice nad Hanou (včetně mostu přes dálniciu Žešovského hřbitova). Úsek ulice Brněnské od okružní křižovatky s ulicí Okružní po bránu hřbitova bude bez dopravního omezení, příjezd bude možný z ulice Okružní," informoval vedoucí Odboru dopravy Magistrátu města Prostějova Miroslav Nakládal.

Změny nastanou i v MHD.

Linka 11 Prostějov, aut. st. – Žešov 

Linka bude vedena po objízdné trase přes Určice, dále po III/4332 směr Výšovice a po III/0462 do Žešova. Bude platit zcela nový, tzv. výlukový jízdní řád (počet spojů bude redukován [pracovní dny – 10 spojů do Žešova (oproti 14 nyní) a 11 spojů do PV (oproti 15 nyní), víkend – 7 spojů do Žešova (počet zůstává zachován) a 7 spojů do PV (počet zůstává zachován)]. Zastávky Brněnská, Brněnská, křiž. Krokova a Agrostav nebudou obsluhovány, přibydou zastávky Žeranovská a Poděbradovo nám. 

Linka 1 Prostějov, aut. st. – hřbitov

Linka bude vedena po objízdné trase přes ul. Určickou, Okružní, na okružní křižovatce na ul. Brněnskou, dále spojkou podél severní zdi hřbitova, ul. Lidickou, dále ul. Okružní na ul. Určickou, ul. Žeranovskou a na Poděbradovo nám., dále již po trase linky. Bude platit výlukový jízdní řád, počet spojů na hřbitov (v současnosti linka 1 a linka 11) bude zachován. Zastávky Brněnská a Brněnská, křiž. Krokova nebudou obsluhovány, přibydou zastávky Žeranovská, Poděbradovo nám. a Okružní, zastávka Hřbitov bude přemístěna na panelovou komunikaci podél severní zdi hřbitova k bočnímu vchodu do hřbitova. 

Linka 2 Prostějov, aut. st – nemocnice

Linka bude vedena po trase linky 21, to je nikoliv po ul. Brněnské, ale Určické. Zastávka Brněnská bude přemístěna na zastávku Okružní (za roh). V rámci této fáze bude zajištěn příjezd k Agrostavu a PV – Autu po účelových komunikacích z ul. Určické. Příjezd na parkoviště na rohu Brněnské a Wolkerovy ul. Bude možný z ul. Libušinka. Nebude možný (nebo pouze po dohodě se stavbyvedoucím) příjezd k budovám mezi křižovatkami ul. Brněnské s ul. Wolkerovou a ul. Krokovou. (ber)

 

Poslat nový komentář