Kostelecká ulice je částečně uzavřena

Kostelecká ulice je částečně uzavřena
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Na řidiče projíždějící Kosteleckou ulicí čekají dopravní komplikace v podobě již druhé, částečné uzavírky. Omezení dopravy jednoho jízdního pruhu je z důvodu rekonstrukce vodovodu. Podobná uzavírka proběhla v této lokalitě zcela nedávno. 

„Ano, je to druhé dopravní omezení. To první probíhalo zhruba v době, kdy se stavěla kruhová křižovatky na Přikrylově náměstí. Postup s částečnými uzavírkami byl zvolen záměrně a to proto, aby byl alespoň jeden jízdní pruh průjezdný. Uzavřít neprodyšně celou Kosteleckou se nám vůči řidičům nezdálo férové,“ uvedl ke stylu uzavírky první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Jakmile odborná firma ukončí rekonstrukci vodovodu, město Prostějov opraví obrubu silnice na západní straně ulice (levá strana při jízdě směrem z centra) a připojí se tak k celkovému „zapravení“ ulice Správou silnic Olomouckého kraje Střediskem údržby Jih Prostějov.

Uzavírka byla zahájena 3. března a potrvá do 31. května 2016. Práce budou konkrétně probíhat v úseku mezi okružními křižovatkami s místními komunikacemi ulic U stadionu a Martinákova, ve směru jízdy do centra města. Důvodem uzavírky, v délce asi 160 metrů, jsou práce na rekonstrukci vodovodu. Jak jsme již informovali, objízdná trasa je pro jízdu do centra města jednosměrná. Opačný směr jízdy – ven z města uzavřen není a je volně průjezdný. Délka této objízdné trasy je cca 3 500 metrů, objížděný úsek cca 710 metrů. (red)

Poslat nový komentář