D46 zlobí uzavírkami

D46 zlobí uzavírkami
Foto PČR, ber
Další fotky: 
D46 zlobí uzavírkami

Od 19. března je průjezd po dálnici kolem Prostějova komplikovanější. Část D46 uzavřely opravy a provoz je sveden do jednoho jízdního pruhu hned na dvou místech. Kolony se tvoří kvůli haváriím i poruchám vozidel. Uzavírky potrvají do 23. dubna. 

Mezi km 15.7 a 23.4 ve směru Olomouc je provoz převeden do protisměru a vozovka zúžena na jeden jízdní pruh. Je uzavřen nájezd Exit 16 Vranovice-Kelčice a výjezd Exit 21 Prostějov-jih. 

"Mezi 23.8 a 16.1 kilometrem ve směru Vyškov je levý jízdní pruh uzavřen, zúžená vozovka na jeden jízdní pruh. Obousměrný provoz je z důvodu opravy povrchu vozovky v protisměrném pásu dálnice," upozorňuje Ředitelství silnic a dálnic.

Řidiči se na uzavírkách nevyhnou problémům. V úterý došlo na 23,5 kilometru dálnice D46 ve směru na Vyškov k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu. "Sedmadvacetiletý řidič s osobním automobilem značky Hyundai jel v levém jízdním pruhu. Před zúžením komunikace se chtěl zařadit za v pravém jízdním pruhu jedoucí nákladní automobil s návěsem. Při zařazování se za kamion však došlo ke kontaktu pravé přední části osobního automobilu s levou zadní částí návěsu. Po kontaktu řidič osobního automobilu strhl řízení doleva a porazil a poškodil světelné dopravní značení uzavírající levý jízdní pruh," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob nedošlo. 

Opačný pruh zase včera blokoval porouchaný kamion. (ber)

Poslat nový komentář