V Čechovicích budou slavit o víkendu 70 let od založení fotbalového oddílu!

V Čechovicích budou slavit o víkendu 70 let od založení fotbalového oddílu!
ilustrační foto plakátek

 

O víkendu 19.-21.6. budou probíhat na hřišti v Čechovicích „sportovní“ oslavy 70 let od založení místního fotbalového klubu. Na co všechno se mohou diváci těšit, najdete v pozvánce na tuto akci. Zde je jen malý výčet - páteční miniturnaj v malé kopané za účasti hokejistů LHK Jestřábi, fanoušků hokeje, vedení LHK Jestřábi a fotbalistů Čechovic, hudební produkce skupiny TAMDEM, ohňostroj, sobotní turnaj za účasti mužstev Určic, Mostkovic a Čechovic a nedělní utkání OLD BOYS Čechovice proti výběru okresu. Program je více jak bohatý a pořadatelé všechny fanoušky co nejsrdečněji zvou.

A jak to všechno začalo ? Počátky oddílu kopané se datují do roku 1945, kdy po skončení druhé světové války vznikl nápad dvou mladých lidí Vojtěcha Sedláčka a Vladimíra Vysloužila udělat nábor mezi občany na utvoření oddílu kopané v Čechovicích. Nábor předčil očekávání a na první informační schůzi se dostavilo čtyřicet občanů. Z těchto lidí byl ustaven osmičlenný přípravný výbor, jehož předsedou byl zvolen Bohumír Všetička.

Po sedmdesáti letech úspěchů či neúspěchů, hrají v Čechovicích A muži již dvacet let I.A třídu Olomouckého kraje, „béčko“ úspěšně okresní přebor, dorost loni postoupil do divize a žáci krajský přebor. Mimo těchto šest mužstev mají i další žákovské mužstvo v okresním přeboru a tři celky přípravek. Před dvěma lety se podařilo ve spolupráci s městem Prostějov a fotbalovou asociací ČR vybudovat minihřiště s umělým povrchem a v loňském roce se dokončila závlaha hřiště.

Čechovické fotbalisty jste mohli spatřit i v úspěšném filmu Okresní přebor, kam se dostali díky vítězství v soutěži na Facebooku, na hřišti byl v předloňském roce k vidění pohár Ligy mistrů a hráli zde fotbalisté 1.FC Slovácko.

Úspěšně si vedli fotbalisté tohoto oddílu i na poli sportovním. Mezi největší úspěchy patří vítězství dorostenců v krajské přeboru v roce 2014 a postup do divize, dvojnásobné prvenství starších žáků v krajském přeboru, druhé místo mužů v I.A třídě v roce 2005 nebo vítězství a postup do celostátního finále E.ON Cupu přípravek.

Velmi zdatně působí fotbalisté i na poli organizačním. V letošním roce pořádají již 7. ročník prestižního mezinárodního turnaje přípravek O pohár primátora města Prostějova, mimo to jsou každý rok k vidění na hřišti v Čechovicích i další turnaje mládežnických mužstev a velmi populární jsou i vyhlášené Sportovní plesy.

Předseda fotbalového oddílu Jiří Jančík, si tímto dovoluje všechny diváky, příznivce, rodiče a hráče pozvat o tomto víkendu do čechovického areálu, aby společně oslavili toto krásné výročí.

 

Josef Sklenář, za organizační tým

Poslat nový komentář