Pronásledovali ho celníci. Ukradené auto nechal ve Vřesovicích a utekl

Pronásledovali ho celníci. Ukradené auto nechal ve Vřesovicích a utekl
ilustrační foto CU Olomouc

Hlídka olomouckých celníků pronásledovala v pátek 10. prosince luxusní vůz Audi Q3. Automobil byl několik hodin předtím nahlášen jako kradený v sousedním Německu.

Příslušníci z oddělení Kontrol zpoplatněných komunikací prováděli v pátek před půlnocí kontrolní činnost na dálnici D46 ve směru Vyškov – Prostějov. Na základě systému, který vyhodnocuje platnost elektronických dálničních známek, celníci zjistili, že projíždějící osobní automobil tovární značky Audi nemá uhrazený dálniční poplatek. Hlídka se tedy za vozidlem polské imatrikulace vydala a za pomocí zvláštního výstražného zařízení se ho pokusila zastavit. Řidič ovšem na signály k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Celníci mezitím ve spolupráci s operačním střediskem zjistili, že se jedná o kradené vozidlo.

Hlídka tedy pokračovala v jeho pronásledování a požádala o spolupráci Policii ČR. Řidič ujížděl vysokou rychlostí, čímž ohrožoval životy ostatních účastníků silničního provozu a na chvíli se mu podařilo zmizet z dohledu.

Společné hlídky i nadále pokračovaly v pátrání, které se nakonec ukázalo jako úspěšné. „Kradený automobil byl nalezen v obci Vřesovice. Řidiči se však před příjezdem hlídek podařilo uprchnout. Podezřelá osoba se pravděpodobně pokusila vozidlo převést přes Českou republiku do Polska,“ uvedl mluvčí celníků David Kubenz. Případ je nyní v šetření příslušných orgánů. (red)

Poslat nový komentář