Každý třetí řidič platil pokutu

Každý třetí řidič platil pokutu
Foto Policie ČR

Za uplynulých osm dní policisté v Olomouckém kraji provedli několik dopravně bezpečnostních akcí. Stejně jako na počátku března se policisté účastnili nejen celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování rychlosti, ale pozornost zaměřili i na tranzitní řidiče. Policisté při akcích zkontrolovali 1 000 vozidel, zjistili 335 dopravních přestupků a na pokutách vybrali 220 000 korun.

Policisté během celorepublikové dopravní akce zaměřené na dodržování rychlosti v průběhu tří dnů přistihli 215 motoristů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost. Jeden řidič řídil pod vlivem alkoholu a tři pod vlivem jiné návykové látky.

„V rámci jednodenní akce zaměřené na tranzitní dopravu na dálnici D35 jsme činnost zaměřili na projíždějící cizince. Celkem jsme jich zkontrolovali sto třicet a třiceti z nich jsme udělili na místě pokutu, převážně za neuhrazení dálniční známky. Čtyři cizinci neoprávněně pobývali na území České republiky a zahájili jsme s nimi řízení o správním vyhoštění. Mezi nimi jednadvacetiletý muž při kontrole předložil padělaný zahraniční řidičský průkaz. S mužem jsme mimo správního řízení o vyhoštění zahájili úkony trestního řízení a cizinec si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti. Navíc jsme od šesti motoristů vybrali na místě šestnáct tisíc korun, které dotyční dlužili v rámci neuhrazených nedoplatků za dřívější dopravní přestupky,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář