Hlasujte o Ceně veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury v roce 2019

Hlasujte o Ceně veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury v roce 2019
ilustrační foto

Olomoucký kraj každoročně uděluje Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury. I v letošním roce kraj připravil zvláštní kategorii těchto cen určenou přímo občanům. Cena veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury v roce 2019 je tedy jediná kategorie, ve které o udělení ceny nerozhoduje Zastupitelstvo Olomouckého kraje, ale přímo široká veřejnost svým hlasováním. Hlasování v anketě bude ukončeno 31. 3. 2020 ve 24 hodin.

Prostřednictvím odkazu https://www.olkraj.cz/cena-verejnosti-v-kulture-za-rok-2019-hlasujte-anketa-8.html máte na výběr rovnou z deseti nominací. Vítěze pořadatelé oznámí v dubnu.

O přízeň fanoušků se ve veřejném hlasování uchází například kniha 50 let – Jeskyňáři Prostějov, která na 111 stranách neotřelým způsobem, a to vůbec poprvé v literární podobě, přibližuje vznik a historii netradičního oboru, který již dlouhá léta pomáhá prozkoumat tajemství našeho regionu. Jeskyňáři ZO 7-93 Javoříčko požádali autora o vytvoření publikace, aby dle svých slov mohli předat štafetový kolík mladším generacím a obor jeskyňářství nezanikl. Mezi nominovanými akcemi je výstava Fotbal to je hra. Byla rozsáhlou, netradičně koncipovanou výstavou k 115. výročí založení fotbalového klubu SK Prostějov. Kromě historie klubu se fanoušci mohli dozvědět mnoho zajímavostí o kopané v Prostějově od období první republiky až po současnost.

Cena veřejnosti je jednou z kategorií Cen Olomouckého kraje. Mezi další patří ocenění za celoživotní přínos v oblasti kultury, výtvarného umění nebo literatury. (ber)

Poslat nový komentář