Navýšení paušálních a jednotkových cen komunálních služeb je nezbytné

Navýšení paušálních a jednotkových cen komunálních služeb je nezbytné
ilustrační foto ber

Radní se zabývali informací o uplatnění nároku společnosti FCC Prostějov, s.r.o., a sdružení společností ELTODO, a.s., a ELTODO OSVĚTLENÍ, s.r.o., na navýšení paušálních a jednotkových cen komunálních služeb o inflaci za rok 2022. Výše uvedené společnosti tak uplatňují smluvní ujednání o zmíněné navýšení.

Jedná se o oblasti zajištěné smlouvou pro správu, opravy a údržbu místních komunikací, smlouvou o poskytování služeb v oblasti nakládání s odpady, smlouvou pro správu a údržbu, smlouvou pro správu a údržbu veřejné zeleně, dětských hřišť, sportovišť, mobiliáře a botanické zahrady a smlouvou pro správu a údržbu veřejného osvětlení a dalších souvisejících zařízení.

„Bylo ujednáno, že paušální i jednotkové ceny je možno po dobu jejich trvání upravit o míru inflace, která je vyjádřena přírůstkem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen za předcházející kalendářní rok. K navýšení paušální ceny a jednotkových cen může dojít, pokud bude souhrnná inflace za období od minulé inflační úpravy vyšší než tři procenta,“ vysvětlil náměstek primátora pro komunální oblast Jiří Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář