Založili skládku. Může je to přijít až na 50 tisíc

Založili skládku. Může je to přijít až na 50 tisíc
Foto MPP

31. srpna po devatenácté hodině přijali prostějovští strážníci prostřednictvím tísňové linky oznámení o založení černé skládky.

Do uvedené lokality byla vyslána hlídka, která po příjezdu na místo zjistila odložené věci u kontejnerů na směsný odpad. Jednalo se o oblečení, obuv, staré časopisy a další předměty. Strážníci zjistili, kdo je za založení skládky odpovědný. „Celá událost byla oznámena správnímu orgánu. Ten má možnost, za ukládání odpadu mimo místa k tomu určená, udělit pokutu do výše 50 000 Kč,“ uvedl strážník Petr Zapletal.

Rada občanům: Pokud se zbavujete odpadu, který nepatří do běžných popelnic, využijte k jeho odložení nebo vyvezení sběrné dvory. Na území města Prostějova se nacházejí dva, a to na ulici Anenská a Vrahovická.

Sběrné dvory slouží k odkládání:

- nebezpečného odpadu, např.: monočlánky, výbojky, olověné akumulátory, zářivky, zbytky barev a rozpouštědel, pesticidy, upotřebené motorové a převodové oleje, obaly znečištěné od chemikálií, zbytky spotřební chemie, spotřební elektronika apod.

- objemného odpadu, např.: vyřazené kusy nábytku, matrace, umývadla, vany, pneumatiky, obaly větších rozměrů, různé přístroje a zařízení, koberce, tabulové sklo apod. (red)

Poslat nový komentář