Za schránky přecpané letáky mohou slevy

Za schránky přecpané letáky mohou slevy
ilustrační foto internet

 

V honbě za ziskem sahají obchodníci ke slevám. Nejčastěji je zákazníkům prezentují formou letáků, které putují rovnou do domovních schránek. Letos jich v rámci České republiky bylo rozneseno neuvěřitelní množství, 4 miliardy! Je to nejvíc za posledních 20 let. 

Roznos graduje o vánocích a tak jeden ze dvou největších distributorů, Česká distribuční, najal navíc 500 nových distributorů. Po republice jich tak má 5 tisíc.  

"Podle našich výzkumů si 85 procent lidí alespoň někdy vybírá zboží podle akčních letáků. Obchodníci toho využívají právě prostřednictvím častějších akčních nabídek doručovaných do stále většího počtu domácností," uvedl ředitel České distribuční Petr Sikora. Zájem je hlavně o slevy na elektronické spotřebiče, které po vyprodání zásob podraží.

„Osobně to pokládám za plýtvání papírem, Navíc spousta z těch letáků ani nehoří,“ posteskl si Jiří Lukáš. Manželé Jankovi ale letáky vítají. „Sledujeme je a nakupujeme podle nich. Jsme oba v důchodu a tak máme čas, navíc každá koruna, kterou ušetříme třeba na nákupu jídla, je dobrá,“ pochvalovala si paní Janková. (ber)

Poslat nový komentář