Cestování s miminky je snazší, informují České dráhy

Cestování s miminky je snazší, informují České dráhy
Foto ČD

Cestovat s miminky je stále jednodušší. V Olomouckém kraji jezdí desítky vozidel vybavených pro snadné cestování maminek s dětmi.

„Součástí moderních vlaků jsou prostory pro umístění kočárků, sklopné přebalovací pulty nebo vyhrazené oddíly a místa pro cestující s dětmi. Mnoho souprav regionálních i dálkových vlaků je nízkopodlažních, takže maminkám s kočárky při nástupu do vlaku nebrání žádné překážky ani schody,“ uvedl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za úsek osobní dopravy.  V Olomouckém kraji jezdí, podle jeho slov, desítky vozidel vybavených pro snadné cestování maminek s dětmi. Jedná se například o jednotky RegioiPanter (linka Šumperk - Olomouc - Nezamyslice) , InterPanter (linka Olomouc - Přerov - Břeclav - Brno) nebo Regionova, které mají sklopný přebalovací pult a navíc jsou nízkopodlažní.

„Také cestování na větší vzdálenosti je snadné a pohodlné. Přebalovacím pultem a navíc vyhrazenými místy se stolní hrou Elfíkova cesta disponují například Pendolina, která jezdí z Olomouce přímo do Prahy, Plzně, Chebu, Ostravy nebo také do Popradu-Tater a Košic,“ doplnil informace mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.  (Zdroj ČD)

Poslat nový komentář