Ve firmových Oscarech bojují dvě prostějovské firmy

Ve firmových Oscarech bojují dvě prostějovské firmy
Foto ADP Sanco, Palírna u Zeleného stromu
Další fotky: 
Ve firmových Oscarech bojují dvě prostějovské firmy

V těchto dech vrcholí Český Goodwill 2021 neboli Firmové Oscary. Jde o devátý ročník prestižního ocenění pro firmy, kterých si lidé váží. Bojují v něm i dva prostějovští zástupci – ADP- Sanco a Palírna U Zeleného stromu. Hlasovat pro ně můžete na https://www.cesky-goodwill.cz/…ace do 30. září.

ADP- SANCO představuje Karolína Tucker Šťasná

ADP- Sanco je nestátní zdravotnické zařízení, které funguje v Prostějově nepřetržitě již třicet roků. Od svého založení se zakladatelka Mgr. Květoslava Šťastná snažila paralelně s alopatickou medicínou aplikovat celostní a alternativní postupy. Své dlouholeté poznatky posléze zpracovala jako jediná na území bývalého Československa do podoby franšízy umožňující založení a provozování zařízení uvedeného typu.

Domácí péče je poskytována od roku 1993 v celém okrese Prostějově. Dlouhodobá ošetřovatelská péče na lůžku, kterou Sanco otevřelo v roce 2008, mu umožňuje starat se o klienty s chronickým onemocněním, tělesným postižením nebo nevyléčitelnými nemocemi v průběhu celého dne. Cílem je tak co nejvýraznější zmírnění následků chronického onemocnění, případně zpomalení progrese nebo důstojné dožití u osob nevyléčitelně nemocných. Toho se snaží dosáhnout i domácí atmosférou a příjemnými prostory, ve kterých se snižuje úroveň stresu a pacienti mohou svůj čas trávit důstojně a s maximální dispozicí ošetřovatelů, aktivizačních a rehabilitačních pracovníků.

Palírnu U Zeleného stromu představuje Boris Rajdl

Naše palírna  je nejstarší palírnou v Evropě. Její příběh se píše od roku 1518, kdy Vilém z Pernštejna udělil právovárečné výsady jednatřiceti majitelům domů města Prostějova. Mezi nim byl i majitel domu U Zeleného stromu hajný Jež ze Seloutek. Již od prvopočátku se zde vařilo hlavně pivo a také pálenky. Na přelomu 16. a 17. století se pálenky rozšířily i za hranice a z Prostějova se stalo město s nejlepší kořalkou.

Zatěžkávací zkouškou pro město Prostějov i Palírnu byl nejničivější požár roku 1697, kdy díky obětavosti místních obyvatelů se podařilo zachránit Palírnu. Díky důvtipu a umu českých podnikatelů se podařilo vybudovat základy palírny, která dosud úspěšně funguje. Michal Štorch v roce 1735 vymyslel základní receptury a Jakub Vojáček v polovině 19 stol. vylepšil technologii destilace a zrání lihovin v dřevěných sudech.

V roce 2017 se firma vrátila k původnímu názvu Palírna U Zeleného stromu, a navázala tak na tradici a historii palírnictví v Prostějově, která již trvá více než 500 let. Dnes je firma ryze českou společností s globální působností. Objemem výroby 120 tisíc hektolitrů ročně se společnost celkově řadí na druhé místo na trhu v České republice, a zároveň je největším ryze českým výrobcem lihovin. S výrobky Palírny U Zeleného stromu se lze setkat v dalších dvaceti zemích pěti světových kontinentů.

 

Původní český projekt s tradicí od roku 2013 oceňuje podnikatele a firmy, kterých si lidé váží, pro jejich odpovědný přístup k podnikání, morální kvality a poctivou práci. Ocenění Český Goodwill je primárně založeno na nominacích veřejnosti, přičemž už samotná nominace je tím největším oceněním. Veřejnost také rozhoduje o nositeli titulu Osobnost. (ber)

Poslat nový komentář