„Léto s princeznou“ pomáhalo

„Léto s princeznou“ pomáhalo
ilustrační foto
Další fotky: 
„Léto s princeznou“ pomáhalo
„Léto s princeznou“ pomáhalo
„Léto s princeznou“ pomáhalo
„Léto s princeznou“ pomáhalo
„Léto s princeznou“ pomáhalo
„Léto s princeznou“ pomáhalo

Princezny, čerti a hlavně velká pomoc. To byla sobotní akce v Rakové u Konice, která se zaměřila nejen na zábavu a legraci, ale také na podporu malého Pepíka, který při nehodě přišel o obě nohy.

Přívěsky na klíče, to byl artikl, který do sobotní dražby zaslaly jak známé osobnosti, tak i organizace, které chtěly pomoci malému Pepíkovi Tomschi. Desetiletý chlapec přišel při nehodě, kterou způsobil malý řidič, o obě nohy.

„Oslovili jsme známé osobnosti, aby nám přispěly do dražby a v sobotu jsme, při akci pro děti, přívěsky na klíče vydražili. Celkem se nám jich sešlo třicet sedm. Kromě přívěsků nám přicházely i různé jiné dárečky. V dražbě jsme pak získali téměř čtyři tisíce čtyři sta korun, které pošleme Pepíkovi,“ nastínila organizátorka zábavného odpoledne Jana Seifriedová. Za zcela nejvyšší finanční obnos se podařilo vydražit zásilku, která dorazila od Michala Davida.  

„Zpěvák nám poslal podepsané knížky, CD, fotky a propisky. Tady jsme získali šest set korun,“ vypočítala Seifriedová. Zmíněné peníze pomohou dobré věci. Pepíkova rodina se po jeho úraze musela přestěhovat do bezbariérového bydlení, kde je třeba dobudovat řadu úprav pro chlapcův vozík a jeho přesun.

„Není to zase tak moc peněz, ale přesto věříme, že alespoň trošku Pepíkovi pomůžeme,“ uvedla Seifriedová. Akce se ze známých osobností zúčastnil například Jan Čenský, Klára Kolomazníková, Monika Stará nebo třeba Míša Vopršalová.

„Neumím říci co bylo za to odpoledne nejlepší, všichni byli totiž úžasní. Možná snad když řeknu, že nadšení byli z Jana Čenského, který byl velmi vstřícný a byla s ním legrace. Klára zase krásně zpívala a Míša zabavila skvěle děti. Zabodovala i soutěž o nejhezčího čerta,“ uzavřela organizátorka Jana Seifriedová. Jen doplníme, že dárky a příspěvky do dražby přišly také od Jitky Molavcové, Lucie Bílé, Josefa Dvořáka nebo třeba Okrašlovacího spolku města Prostějova. (kaa)

Foto: agentura SEJA  

Poslat nový komentář