Chodci musí nosit reflexní vesty, požadují policisté

Chodci musí nosit reflexní vesty, požadují policisté
ilustrační foto moto.cz

 

Policie ČR ve spolupráci s Ministerstvem vnitra vymýšlí, jak přinutit chodce k tomu, aby byli na silnicích lépe vidět a docházelo tak k menšímu počtu smrtelných nehod, kdy dojde ke sražení chodce autem. Povinnost mít reflexní prvky by měla být stanovena striktně a policisté budou moci její porušení pokutovat až dvěma tisíci korun.

„Jezdím často po výpadovce na Určice. Už několikrát se mi tam stalo, že jsem málem srazila nějakého „ninju“, co si to šinul po silnici. Většinou v tmavém oblečení, takže jsem ho viděla na poslední chvíli. Po zkušenostech v téhle lokalitě nejezdím nijak rychle, vyděsila jsem se několikrát k smrti,“ popsala redakci vlastní zkušenost paní Andrea. Ona sama by povinnost chodců nosit večer reflexní vestu uvítala. “Je ale otázkou, jestli by si ji lidí, kteří tudy chodí, pořídili. Navíc jsou většinou z azyláku, jak by z nich policie pokuty vymáhala, to netuším,“ dodala.

Podle policistů samotných by tato povinnost měla svá pro. „Rozhodně by to zlepšilo situaci v silničním provozu. Za dobu, co u policie jsem, jsem zažil řadu střetů, které nekončily zrovna dobře,“ sdělil redakci jeden z nich, který si nepřál být jmenován.

Jiný názor má další z řidičů. „Dát takovou pravomoc policii, to považuji za buzeraci. Lidi by snad měli být schopni se o sebe postarat sami a vědět, jak se na silnici chovat. Stejně nevím, jak si to představují v praxi…že každej děda, co půjde na dědině večer z hospody, se oblékne do vesty?,“ konstatoval.  

Zda návrh skutečně spatří světlo světa a stane se povinností, řekne čas. (ber)

Komentáře

Když budou řidiči chodit pěšky,tak nikoho nebudou zabíjet auty.

Aby mohli naši  "ochránci" kohokoli buzerovat a odírat o peníze...  řidič má přizpůsobit jízdu viditelnosti...

Poslat nový komentář