Chodníky v Kostelecké jsou v pořádku, tvrdí magistrát

Chodníky v Kostelecké jsou v pořádku, tvrdí magistrát
Foto ber
Další fotky: 
Chodníky v Kostelecké jsou v pořádku, tvrdí magistrát
Chodníky v Kostelecké jsou v pořádku, tvrdí magistrát

 

Zadávací řízení na rekonstrukci východní strany Kostelecké ulice v Prostějově vyhrála firma Stavby Krejčí. Zakázka v hodnotě necelých tří milionů je podle obyvatel zfušovaná, město tvrdí opak.

Daný chodník má mít kufr( výkop) 700mm výšky, skutečnost asi cca 300-400 mm, podkladním materiálem by mělo být kamenivo různých frakcí a ne to, které používají a to betonový recyklát," napsal nám jeden z čtenářů.

Za magistrát na dotaz odpověděla mluvčí Jana Gáborová: "Stavba je realizována dle zpracované projektové dokumentace a vydaného povolení. V letošním roce je realizován chodník, kde má být skladba tl. 350 mm. V místě vjezdů do nemovitostí je skladba tl. 700mm. Podkladní vrstvy mají být kamenivo různých frakcí. Betonový recyklát je použit pouze na zhutněnou pláň, jelikož zde probíhá i pokládka sdělovacích kabelů, která celou pláň rozkopala. Následná vrstva štěrkodrti je dle požadavku investora a zpracované dokumentace. Dále dochází k prodlužování dešťových svodů mimo konstrukční vrstvy chodníku. V letošním roce, bude na požadavek investora dále provizorně srovnán terén tak, aby se zde bylo možno parkovat do doby, než se začnou budovat parkovací podélná stání (rok 2015)." Celková cena zakázky je 2 956 124 korun. (ber)

Komentáře

Vážení, nechte chodníky na pokoji, stavitelem chodníků je v Prostějově Hnutí Pévéčko,

v minulých letech jich postavily v ploše 6 ti fotbalových hříšť a v tomto volebním období jich postaví ještě vícde, tak se jim do toho laskavě nepleťte!!

 

Poslat nový komentář