Inspekce zakázala teplákovou soupravu. Dítě se v ní může uškrtit

Inspekce zakázala teplákovou soupravu. Dítě se v ní může uškrtit
Foto

Česká obchodní inspekce zjistila na trhu v ČR výrobek, který může být pro děti nebezpečný. Jedná se o dětskou teplákovou soupravu značky Yvon Fashion, která nesplňuje požadavek na bezpečnost dětských oděvů. Pokud se při obvyklém používání tohoto výrobku utáhnou šňůry v oblasti hrdla dítěte, může dojít k následnému uškrcení dítěte.

„Tato dětská tepláková souprava, respektive mikina s kapucí, nesplňuje požadavky na bezpečnost dle zákona č. 102/2001 Sb. Oblečení určené pro malé děti nesmí být navrhováno, vyráběno nebo dodáváno se šňůrami na stažení nebo funkčními šňůrami v oblasti hlavy, krku nebo horní části hrudníku. Utažením šňůr v oblasti hrdla dítěte může dojít až k následnému uškrcení,“ uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

ČOI obchodní inspekce uložila subjektu okamžité stažení výrobků, které již byly uvedeny na trh. Správní orgán dále nařídil zpětné převzetí nebezpečného výrobku od spotřebitelů, kteří uvedený výrobek v kontrolované provozovně prokazatelně zakoupili. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR a informace o něm budou zveřejněny v systému RAPEX.

Informace o výrobku:

Název výrobku: Dětská tepláková souprava

Značka: YVON FASHION SIZE: 6 Typ / model: FY – 001 / Quality Collection Wear

Identifikační údaje prodejce: Thi Nga Nguyen, IČ: 28021134 se sídlem Palackého 1309/34, 350 02 Cheb

Země původu: Čína  (Zdroj ČOI)

Poslat nový komentář