Dvě řidičky zavinily nehody, odnesly to dvě cyklistky

Dvě řidičky zavinily nehody, odnesly to dvě cyklistky
ilustrační foto internet

 

Dvě dopravní nehody s účastí cyklistek šetřili v úterý prostějovští policisté. Nehody jsou si velmi podobné. V obou případech zavinily nehodu řidičky a obě cyklistky skončily v nemocnici. Naštěstí jen s lehkým zraněním.

První nehoda se stala před šestou hodinou ráno na křižovatce ulic Svatoplukova a Vrahovická. „Osmatřicetiletá řidička Škody Fabie, která jela od ulice Svatoplukovy, zřejmě nedala v křižovatce s ulicí Vrahovickou přednost v jízdě 45leté cyklistce. Došlo ke střetu, při kterém cyklistka upadla na zem,“ popsala první nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková. Podle lékaře utrpěla lehké zranění. Hmotná škoda byla vyčíslena na 3 tisíce korun.

Lehké zranění si vyžádala i druhá nehoda, ke které došlo krátce před čtvrtou hodinou odpoledne ve Smržicích. „Dvaatřicetiletá řidička osobního vozidla Ford Galaxy objížděla v Prostějovské ulici autobus, stojící v zastávce. Přehlédla třiapadesátiletou cyklistku, která jela ve stejném směru a odbočovala vlevo, směrem k ulici Za kovárnou. Při střetu utrpěla cyklistka lehké zranění,“ dodala Urbánková. Hmotná škoda byla vyčíslena na 7 tisíc korun. Policisté obě nehody nadále šetří. (red)

Poslat nový komentář