Oslavovali. Jeden z cyklistů havaroval, druhého lapli policisté

Oslavovali. Jeden z cyklistů havaroval, druhého lapli policisté
ilustrační foto PČR

Po oslavě jeden cyklista havaroval, druhý o pár minut později pouze nadýchal. Oba měli přes dvě promile a policisté je našli na jednom místě. 

Ve středu krátce před čtrnáctou hodinou policisté na lince tísňového volání obdrželi oznámení o havárii cyklisty v křižovatce komunikací mezi obcemi Bedihošť, Čehovice a Otonovice. "Na místě policisté zjistili zraněného pětatřicetiletého muže. Provedenou dechovou zkouškou mu změřili hodnotu 2,83 ‰ alkoholu v dechu. Cyklista se změřenou hodnotou souhlasil a přiznal vypití jednoho jedenáctistupňového piva a tří velkých odlivek rumu před jízdou. Následně byl k dalšímu ošetření převezen do prostějovské nemocnice," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek. Ke hmotné škodě nedošlo. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění havárie jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Během vyšetřování havárie místem projížděl další cyklista. Ten stylem své jízdy jevil známky ovlivnění alkoholem, a proto byl policisty zastaven a zkontrolován. Provedenou dechovou zkouškou policisté u šestatřicetiletého muže změřili hodnotu 2,5 ‰ alkoholu v dechu. "Dalším šetřením zjistili, že oba cyklisté spolu krátce před havárií společně oslavovali narozeniny. Oba jsou nyní podezřelí ze spáchání přestupku dle zákona o silničním provozu, za který jim hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun," dodal Kořínek. (red)

Poslat nový komentář