Osobní vůz srazil cyklistu. Ten skončil v nemocnici

Osobní vůz srazil cyklistu. Ten skončil v nemocnici
Foto PČR
Další fotky: 
Osobní vůz srazil cyklistu. Ten skončil v nemocnici

Ve čtvrtek 22. března 2018 v 15:20 hodin došlo v křižovatce ulic Dr. Horáka a Bulharské v Prostějově k dopravní nehodě osobního automobilu s cyklistou. Cyklista skončil v nemocnici.

"Dle prvotního šetření jel šestatřicetiletý řidič s automobilem značky Opel ulicí Dr. Horáka a odbočoval doleva do ulice Bulharské směrem k ulici Okružní. Při tom nedal přednost protijedoucímu sedmaosmdesátiletému cyklistovi, který jel po hlavní ulici Bulharské. Při střetu cyklista utrpěl zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Upozornění pro řidiče: S blížícím se oteplením lze očekávat zvýšený pohyb cyklistů nejen na území města Prostějova. Proto je potřeba dbát zvýšené opatrnosti a důsledněji vnímat provoz na komunikacích, protože cyklistu lze pochopitelně přehlédnout snadněji, než automobil.

Opatrnosti by však měli dbát také cyklisté. Měli by se snažit být co nejviditelnější, ale také předvídat jednání ostatních účastníků silničního provozu. Přestože mohou mít v konkrétních situacích přednost, „přetlačovanou“ s automobilem nemohou nikdy vyhrát. V takovém případě jsou totiž nejzranitelnějším účastníkem dopravní nehody. Její následky pak lze zmírnit například použitím bezpečnostní přilby. (red)

 

 

 

 

Poslat nový komentář