Smolná D35. Dvě nehody, jedna smrtelná

Smolná D35. Dvě nehody, jedna smrtelná
foto HZS OLK

Jak PvNovinky informovaly, došlo dnes na R35 k nehodě nákladního auta, které převáželo osobní automobily. Ta se obešla bez zranění. Ve 13 hodin ale na stejné komunikaci, částečně uzavřené, havaroval osobní vůz. Řidič zemřel na místě.

K nehodě došlo na R35  na 274. kilometru v katastru obce Nemilany. „Osmatřicetiletý řidič s vozidlem Škoda Octavie jel směrem od Olomouce na Ostravu v levém jízdním pruhu, kdy pravděpodobně nestihl zareagovat na situaci před svým vozidlem a narazil do stojícího nákladního vozidla. Nákladní vozidlo stálo v koloně vozidel z důvodu odklonu dopravy z předešlé, tedy ranní dopravní nehody.  Při nehodě utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ informoval policejní mluvčí Josef Bednařík.

„Řidiče z havarovaného vozidla vyprostili kolemjedoucí řidiči, kteří mu poskytovali předlékařskou pomoc. Následně je nahradili příslušníci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, kteří projížděli kolem místa události,“ dodala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Ani rychlá pomoc ale muži život nezachránila. „Utrpěl devastující poranění. Záchranáři mu už nemohli pomoci,“ komentoval tragedii mluvčí záchranky Pavel Vysloužil.

Okolnosti dopravní nehody a škoda jsou předmětem šetření. Silnice je již plně průjezdná. (ber)

Poslat nový komentář