V sobotu začínají práce na D46. A uzavírky

V sobotu začínají práce na D46. A uzavírky
ilustrační foto

Od 13. března začne ŘSD pokračovat ve stavbě „D46 MÚK Prostějov-střed“. Doplnění připojovacích + odbočovacích pruhů dálnice D46 vyjde na ca 196 mil. Kč, zprovoznění by mělo být v roce 2022. Od soboty zůstanou otevřeny všechny sjezdy a výjezdy v rámci MÚK Prostějov-střed. Uzavřen bude jízdní pás směr Brno a doprava bude svedena do jízdního pásu směr Olomouc, ve kterém bude doprava vedena oběma směry. Uzavírka rychlých pruhů v obou směrech bude od 15. 3. 2021 do 7. 4. 2021.

Uzavírka bude sloužit pro budování nových přejezdů mezi oběma pásy (směry) a montáž betonových svodidel, jedná se o přípravná opatření pro následnou uzavírku. Stávající nájezdy a sjezdy z dálnice budou fungovat bez omezení, není třeba objízdných tras.

Exit 26 (u Tesca) - bude fungovat bez omezení, uzavírka následuje až za exitem směrem na Brno. Dá se očekávat kolona ve směru od Olomouce a tudíž problémy při nájezdu ve směru na Brno.  

Exit 24 (do centra a průmyslové zóny) - bude fungovat sjezd ve směru od Brna a dále nájezd ve směru na Olomouc. Nebude fungovat sjezd ve směru od Olomouce a nájezd ve směru na Brno.

Exit 23 (u Automechaniky) - bude fungovat sjezd od Brna, nájezd na Brno bude uzavřen.

O víkendu 10. 4. a 11. 4. 2021  bude uzavřen úsek silnice II/150 od okružní křižovatky na ul. Dolní (motorest U kola, dříve U Rodenů) po okružní křižovatku ulic Průmyslová, Kojetínská a Kralická (u Vitany). Křižovatka na ul. Dolní bude průjezdná pouze ve směru z ul. Dolní k ul. Letecké a Joštovu nám., křižovatka u Vitany bude mít uzavřen směr k ulici Dolní, ve směrech od ul. Průmyslové, Kralické a Kojetínské bude průjezdná. (red)

Poslat nový komentář