Policisté se zaměřili na rychlost. Na dálnicích v Olomouckém kraji

Policisté se zaměřili na rychlost. Na dálnicích v Olomouckém kraji
ilustrační foto ber

Šestého a sedmého října 2016 ve večerních hodinách byla na úsecích dálnice D 46, D 1 a D 35 v rámci Olomouckého kraje realizovaná dopravně bezpečnostní akce. Této již v pořadí druhé akce se zúčastnili také policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a policisté Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.

Akce byla zaměřena zejména na kontrolu dodržování předepsané rychlosti jízdy motorových vozidel, způsobu jízdy vozidel, dodržování pravidel jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technického stavu motorových vozidel, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

Policisté na území Olomouckého kraje, zastavili a zkontrolovali 124 vozidel. "Zjistili celkem 77 přestupků, z nichž ve 26 případech se jich dopustili cizinci. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 67 řidičů. Nejvyšší překročení povolené rychlosti bylo naměřeno 176km/h v úseku s nejvyšší povolenou rychlostí 130 km/h a 152 km/h v úseku s nejvyšší povolenou rychlostí 90 km/h," uvedl policejní mluvčí Petr Piňos.

Policisté budou i v následujícím období pokračovat v realizaci celokrajských dopravně bezpečnostních akcí, a to z důvodu snížení nehodovosti a jejích tragických následků. (red)

Poslat nový komentář