Nenechávejte si hrdinský příběh pro sebe. Hlaste Dětský čin roku!

Nenechávejte si hrdinský příběh pro sebe. Hlaste Dětský čin roku!
Foto www.detskycinroku.cz

Dobré skutky nejsou samozřejmostí, neměly by se proto opomíjet. Na statečné, obětavé a láskyplné skutky těch nejmenších upozorňuje a oceňuje je projekt Dětský čin roku. Právě startuje již jeho 16. ročník.

Dětský čin roku si váží každého dobrého skutku, který děti vykonají na pomoc lidem i přírodě ve svém okolí. Příběhy tak vyhlašuje v rámci sedmi základních kategorií: Záchrana lidského života, Pomoc ostatním, Kolektivní pomoc, Pomoc přírodě, Dobrý nápad, Pomoc n@ netu,či Pomoc starším lidem. I v letošním roce děti mohou sepsat příběh o vlastním dobrém skutku nebo o skutku svého kamaráda či kamarádů.

Neodmyslitelnou součástí projektu Dětský čin roku jsou patroni jednotlivých kategorií – herec Jan Révai, herečka Jitka Čvančarová, zpěvačka Petra Černocká, moderátorka Lucie Křížková, vícenásobný paralympionik a mistr světa v cyklistice Jiří Ježek, moderátorka Zora Jandová a další. Slavnostního vyhlášení vítězů se vždy s radostí ujme čestný předseda Nadačního fondu Dětský čin roku, herec a moderátor Aleš Háma.

Příběh o vlastním dobrém skutku nebo o skutku svého kamaráda či kamarádů mohou děti zasílat prostřednictvím webových stránek www.detskycinroku.cz nebo na adresu: Dětský čin roku, Radlická 3201/14, 150 00 Praha 5. Příběhy mohou děti zasílat až do 30. září 2020. Následně jsou vyhodnoceny a odborná porota vybere v každé kategorii celkem pět semifinálových příběhů. O konečném vítězi však rozhodují samotné děti svým hlasováním na webových stránkách projektu. Hlasování dětské poroty proběhne od 20. října do 4. listopadu 2020. Slavnostní vyhlášení vítězů je naplánováno tradičně na Staroměstské radnici v Praze na 3. prosince 2020.

Více informací o projektu Dětský čin roku, včetně podrobných pravidel, naleznete na webových stránkách www.detskycinroku.cz. (red)

 

Poslat nový komentář