Prostějov bude mít DiscGolf park. V novém parku u Hloučely

Prostějov bude mít DiscGolf park. V novém parku u Hloučely
ilustrační foto kouty.cz

Obdoba klasického golfu bude mít své místo také v Prostějově. Radní na svém posledním jednání tuto novinku odsouhlasili. Jde o zábavný, nenáročný a dostupný sport pro lidi všech věkových kategorií. Lidé DiscGolf v budoucnosti najdou v lokalitě biokoridoru Hloučela.

„Jako nejvhodnější pro umístění Discgolf parku se nám jeví právě lokalita nově budované plochy zeleně v biokoridoru Hloučela. Po dokončení a osazení atraktivním mobiliářem zde vznikne dosud chybějící rekreační zázemí pro sídliště Hloučela, které, jak doufáme, zaujme veřejnost,“ věří první náměstek primátorky Zdeněk Fišer a přidává, že prostějovská novinka se připravuje již nějaký čas. 

„K dispozici dnes máme projednaný návrh na osazení devíti jamkového hřiště,“ doplňuje Zdeněk Fišer s tím, že o práce na vzniku parku se postará, formou výzvy jednomu zájemci, společnost – HEPA group s.r.o. Praha.

„Udělali jsme si průzkum trhu a máme na tuto firmu pozitivní reference, které mimo jiné dala také spolupráce s DDM Sportcentrum,“ dodává Fišer. 

Náklady na pořízení a usazení košů a disků se podle radnice bude pohybovat kolem 250 tisíc korun. Disky by se měly půjčovat na místě. "V sousedním Přerově to funguje tak, že disky půjčuje za kauci restaurace v sousedství. Tady je jich hned několik, které by mohly tuto aktivitu podporovat. Vše je zatím v jednání," dodala primátorka Alena Rašková.

Disc golf se může hrát všude kde je dostatek místa a vhodný terén. Ideální jsou větší městské parky, nebo příměstské oblasti s volnými i křovinatými plochami řídce porostlými stromy. Discgolf je sport, o kterém se obecně říká, že je pro všechny věkové kategorie. Jako rekreační sport v sobě spojuje pobyt v přírodě s fyzickou i psychickou aktivitou a pomáhá tak v udržení dobré tělesné kondice i odreagování od starostí všedních dnů. Disc golf není finančně náročný - kromě speciálního disku nepotřebujete žádné další náčiní, uvádí webové stránky Wikipedie. (red)

 

Poslat nový komentář