Další ročník Aplausu se blíží!

Další ročník Aplausu se blíží!
ilustrační foto divadlorb.cz

 

Milana Lasicu, Mariána Labudu, Milana Kňažka, Karla Heřmánka staršího i mladšího, Josefa Cardu, Danu Morávkovou i celý ansámbl Divadla Radka Brzobohatého uvidí v říjnu návštěvníci sedmého ročníku divadelní přehlídky Aplaus 2014. Pořadatelé z marketinkové společnosti TK PLUS a Městského divadla v Prostějově pozvali na Hanou tento trojlístek divadel: Štúdio L+S Bratislava, Divadlo Radka Brzobohatého Praha a Divadlo Bez zábradlí Praha. Obě pražská divadla budou hosty Aplausu poprvé.

Přehlídku, které si klade za cíl pobavit a představit zajímavou českou a slovenskou divadelní tvorbu, zahájí ve středu 8. října TANČÍRNA Divadla Radka Brzobohatého, ve čtvrtek 16. října zavítá do Prostějova bratislavské Štúdio L+S s inscenací KUMŠT, závěrečným představením bude JISTĚ, PANE PREMIÉRE! Divadla Bez zábradlí.

Nedílnou součástí Aplausu je divácká anketa, která umožňuje publiku vyjádřit se prostřednictvím hlasovacích lístků k úrovni zhlédnutých představení. Loňský ročník připomene také tradiční výstava fotografií Františka Poláčka v divadelním foyer.

Část výtěžku z Aplausu připadne stejně opět studentskému Divadlu Point při Gymnáziu Jiřího Wolkera. Úspěšnou inscenací Testosteron soubor dobyl například i takou divadelní baštu, jakou je pražský Činoherní klub. (eze)

Poslat nový komentář