Moravské divadlo se vrací na Floru. S Divadlem na Šantovce uvede hosty od nás i ze zahraničí

Moravské divadlo se vrací na Floru. S Divadlem na Šantovce uvede hosty od nás i ze zahraničí
Foto MDO
Další fotky: 
Moravské divadlo se vrací na Floru. S Divadlem na Šantovce uvede hosty od nás i ze zahraničí

Konec divadelní sezony a nástup léta oslaví olomoučtí divadelníci opět pod širým nebem. Moravské divadlo Olomouc a Divadlo na Šantovce se spojily a vytvořily společnou letní scénu. Cílem obou divadel je oživit kulturní a společenský život. Bohatý program se skládá z činoherních a hudebních představení, ale i zajímavých hostů a doprovodných akcí.

Kromě umělců Moravského divadla uvidíme v červnu také herce z pražského Divadla na Zábradlí, Komorního divadla Kalich a k tomu hosty z Ostravy, Bratislavy či Krakova. Vstupenky na jednotlivá představení jsou již v prodeji v pokladně Moravského divadla.

Loňský bohatý program v areálu Samba na Výstavišti Flora uzavřel beznadějně vyprodaný večer ve stylu stand-up comedy. A právě stand-up komici stylově zahájí letošní programovou nabídku. V neděli 5. června se diváci mohou těšit na večer plný nekorektního humoru v podání členů činohry Moravského divadla Romana Vencla a Jana Ťoupalíka a kouzelníka Karla Pomahače.

Ve znamení dobré zábavy budou i další představení, která Moravské divadlo v areálu výstaviště uvede. Populární muzikál Noc na Karlštejně zdobí repertoár už téměř deset let, komedie Sluha dvou pánů má na kontě 130 úspěšných repríz a magickou stovku představení hravě překonala také další komedie  Když se zhasne, kterou navíc v červnu uvedeme v exkluzivním obsazení. „V roli Niny se jako speciální a milý host představí oblíbená filmová herečka Michaela Kuklová,“ upozornil šéf činohry Roman Vencl. Velkou dávku humoru slibuje i francouzská komedie Jméno a nové nastudování Gogolovy komediální klasiky Revizor v režii Jany Paulové. Diváci by si neměli nechat ujít ani adaptaci poetického příběhu Bohumila Hrabala Postřižiny. Inscenace s Vendulou Novákovou v roli upovídaného strýce Pepina zažije pod širým nebem derniéru.

Vedle umělců Moravského divadla se na Výstavišti Flora představí také hosté z pražských a ostravských divadel. Divadlo na Zábradlí přijede s inscenací Zlatá pláž, pod kterou je podepsaný tvůrce populárních seriálů MOST! a Okresní přebor Jan Prušinovský. V hlavních rolích se představí Jana Plodková, Petr Čtvrtníček nebo Jiří Vyorálek.

Zvučná jména najdeme i v hereckém obsazení inscenace Komorního divadla Kalich s názvem Sex noci svatojánské. V komedii podle Woodyho Allena účinkují Václav Kopta, Barbora Munzarová či Jaromír Meduna. V situační komedii s prvky hororu Lov na losa pak hrají mj. Saša Rašilov a Marek Daniel. Dva měsíce po premiéře v Divadle Petra Bezruče budou mít olomoučtí diváci příležitost užít si adaptaci románu Karin Lednické Šikmý kostel na open-air scéně.

Do Olomouce zavítají také zahraniční soubory. Věhlasný krakovský KTO Teatr uvede inscenaci uměleckého šéfa souboru Jerzyho Zońa s názvem Peregrinus. Vizuálně vytříbená podívaná inspirovaná dílem anglického básníka a dramatika T. S. Eliota zavítala od své premiéry do Montrealu, Soulu, New Yorku či Londýna.

Slovenská herecká legenda Božidara Turzonovová se představí v komedii Riaditeľky zemegule, se kterou do Olomouce přijede bratislavské divadlo GUnaGU.

Na své si přijdou i příznivci klasické hudby. Olomoucký soubor Ensemble Damian spolu s pražskou divadelní společností Geisslers Hofcomoedianten a chlapeckým pěveckým sborem Bruncvík uvedou představení Římská Lukrécie, které bude zároveň zahájením festivalu Baroko 2022.

Folková legenda Nezmaři působí na hudební scéně už více než čtyři dekády a stále patří mezi nejlepší vokální skupiny u nás. Přesvědčí o tom i posluchače na Výstavišti Flora. Nové EP pak pokřtí a hudební show plnou energie k tomu přidá členka činohry Moravského divadla a skvělá zpěvačka Natálie Tichánková se skupinou 4GOOD.

Stejně jako v loňském roce bude pro diváky přichystaný doprovodný program. „Plánujeme dramaturgické úvody před představeními hostujících divadel a před derniérou Postřižin a také besedu po představení Revizor. Na sobotu 18. června chystáme den plný zábavy pro děti. Kromě pohádkového představení Sněhová královna bude součástí programu i výtvarná dílna a malování na obličej. Před každým představením pak bude pro návštěvníky k dispozici fotokoutek a také airbrush,“ uvedla za Ateliér MDO Jana Posníková.

Vstupenky na jednotlivá představení jsou od středy 4. května v prodeji v pokladně Moravského divadla.  Na vybrané tituly budou k dispozici také cenově zvýhodněné balíčky.

 

PROGRAM: (všechna představení začínají v 19.30 hodin, pokud není uvedeno jinak)

5. 6. Děláme to ve třech (stand-up)

7. 6. Komorní divadlo Kalich: Sex noci svatojánské

8. 6. Moravské divadlo Olomouc: Postřižiny (+dramaturgický úvod)

12. 6. Moravské divadlo Olomouc: Když se zhasne

13. 6. Moravské divadlo Olomouc: Sluha dvou pánů

14. 6. Ensemble Damian: Římská Lukrécie (+dramaturgický úvod)

15. 6. Moravské divadlo Olomouc: Noc na Karlštejně

17. 6. Nezmaři (koncert)

18. 6. 10:00 Divadlo MALÉhRY: Sněhová královna (+dětský den)

19. 6. KTO teatr Krakow: Peregrinus (+dramaturgický úvod)

20. 6. GuNaGu Bratislava: Riaditeľky zemegule

21. 6. Agentura Harlekýn: Lov na losa

22. 6. Divadlo Na Zábradlí: Zlatá pláž

24. 6. Divadlo Petra Bezruče: Šikmý kostel (+dramaturgický úvod)

 25. 6. Moravské divadlo Olomouc: Jméno

26. 6. 20:00 Natálie Tichánková & 4GOOD – debutová show a křest EP

27. 6. Moravské divadlo Olomouc: Revizor (+beseda po představení)

28. 6. Moravské divadlo Olomouc: Revizor

29. 6. Moravské divadlo Olomouc: Královny (red)

Poslat nový komentář