Divadlo Point reprezentovalo Prostějov v polské Środě

Divadlo Point reprezentovalo Prostějov v polské Środě
ilustrační foto plakát

Město Prostějov poskytne Divadlu Point dotační výpomoc na účast na divadelní přehlídce Melpomena 2018 v Polsku.

Po téměř patnácti letech se někteří herci Divadla Point při Gymnáziu Jiřího Wolkera vrátili na prkna Kulturního centra ve Środě Wielkopolské, která je partnerským městem Prostějova. Tenkrát se hrál muzikál Čajzni škváru, Olivere. Nyní Divadlo Point přivezlo do Środy jiný muzikál a to Finding Amerika: Gangsteři z našeho oddílu. Soutěžní přehlídka Melpomena 2018, kde Divadlo Point vystupovalo, slavila shodou okolností patnáctileté výročí.

„Prostějovští divadelníci se v současnosti potýkají s problémem domácího umístění souboru, protože o to dosavadní, v Olomoucké ulici, přišli. Město poskytlo prostory v bývalé základní škole na Husově náměstí a na rok 2019 chystá další výpomoc. Proto jsem rád, že jsme mohli opět pomoci a dotačně přispět na dopravu na přehlídku třiceti tisíci korunami,“ uvedl primátor města Prostějova František Jura.

Divadlo Point, které mělo v Polsku tu čest festival zahajovat, sklidilo za představení samou chválu.

„Je opravdu úžasné, že soubor nepodléhá současným potížím s umístěním domácí scény a vyjíždí na přehlídky a stále ukazuje, že dnešní mladí lidé se umí za svou věc porvat. Pomáhat takové organizaci je pak podstatně snazší,“ doplnila náměstkyně Milada Sokolová. (red)

 

Poslat nový komentář