Druhý výstřel odstřelil v Pointu premiéru

Druhý výstřel odstřelil v Pointu premiéru

 

Studentské Divadlo POINT se v pátek večer blýsklo svou letošní premiérou. Poté co mladí divadelníci v posledních dvou letech provětrali poezii a život Jiřího Wolkera, naservírovali svým příznivcům klasickou detektivku. Vojtěch Pospíšil, který se ujal režie, sáhl po klasice francouzského autora Roberta Thomase Druhý výstřel.   

Mladá komorní scéna Pointu si své příznivce rozmazlila nevšedním výběrem repertoáru i hereckým pojetím. A tak všichni očekávali letošní premiéru s napětím. Dramaturgové Mirek Ondra a Jakub Hyndrich sáhli tentokrát do úplně jiné přihrádky a vytáhli detektivku Roberta Thomase Druhý výstřel.
Zkrácení původní inscenace na zhruba hodinovou stopáž bylo skutečně brilantní – děj dostal jiskru, spád a úžasnou gradaci prošpikovanou vtipnými glosami. Vyústění střetu ženské rafinovanosti s chladným mužským kalkulem bylo nečekané, ale přesně v duchu starého rčení – kdo s čím zachází, tím také schází. „Zkoušení bylo krušné, Vojta na nás šel tvrdě, nic nám neodpustil,“ usmíval se spokojený šéf mladého divadelního souboru Aleš Procházka po premiéře a spokojeně přijímal ovace nadupaného divadélka. Sám si zahrál hlavní roli. V páteční premiéře mu sekundovali Karolína Vejmělková, Vítězslav Lužný a Jakub Hyndrich. Režii vzal na svá bedra Vojtěch Pospíšil a připravil s hereckým ansámblem Pointu hned dvě premiéry v alternativním obsazení. Sobotní druhá premiéra postaví po bok Aleše Procházku a Jakuba Hyndricha Veroniku Jiříčkovou a Davida Kolbu.
(jap)

Poslat nový komentář