Video o dobrovolných hasičích z Loštic vidělo už přes 155 tisíc lidí

Video o dobrovolných hasičích z Loštic vidělo už přes 155 tisíc lidí
ilustrační foto Hasiči Loštice

Zdeněk Hošák, mluvčí záchranářů, je i zdatný videotvůrce. Jeho spoty, věnující se činnosti záchranného sboru, si zdatně vedou na sociálních sítích a získaly si nemalou oblibu. Ten aktuální se věnuje činnosti dobrovolných hasičů z Loštic, kteří soutěží v klání o nejlepší sbor roku.

Videospot pro loštické hasiče vznikl na podporu v anketě Dobrovolní hasiči roku. “Připravil jsem tým, dohodl spolupráci hasičů, záchranky a dalších. Výsledkem je klip, který od čtvrtka na sociálních sítích oslovil více než půl milionu uživatelů. Klip samotný vidělo neuvěřitelných sto padesát pět tisíc diváků - což je rekordní číslo doposud pro mě nevídané,“ konstatoval Zdeněk Hošák.

Příprava klipu přitom byla opravdu náročná. “Termín na natočení videa byl šibeniční, hasiči přišli s nápadem v pondělí a ve čtvrtek se už točilo, měli jsme prakticky jen jediný den a tak to byl opravdu náročný fyzický výkon. Kluci se během chvilky sehráli a dali do toho vše. Za mnou stál již odzkoušený team kolegů z natáčení klipu o olomoucké záchrance, sice si zase vyslechli hodně sprostých slov, prošli emotivními scénami, chvílemi smíchu, ale i skřípání zubů, ale za ten výsledek to stálo,” usmíval se Hošák.

S protagonisty klipu se Hošák u zásahů potkává často. “Vím, jak je těžké utíkat od rodin, jak náročné to v reálných situacích mají, někdy až za hranici psychické únosnosti. Důležité je, aby se vždy vrátili zdraví a všichni zpět domů a rodiny na ně mohly být pyšné. Když mne požádali, abych jim pomohl v soutěži s videem, neváhal jsem a dal do toho vše ze sebe – svoje hasičské srdce,” dodal Hošák.

Video najdete na https://www.youtube.com/watch?v=4iv-rsqvMRw. (red)

 

Poslat nový komentář