Hanáci opět nadělili pět branek. Haná Prostějov – Sokol Doloplazy 5:0 (3:0)

Hanáci opět nadělili pět branek. Haná Prostějov – Sokol Doloplazy 5:0 (3:0)
Foto Oldřich Lošťák

V 15. hracím kole 1.B třídy, skupiny B Olomouckého KFS nastoupili Hanáci na „umělce“ proti hráčům Sokola Doloplazy u Olomouce.

Po vlažnější patnáctiminutovce se Hanáci dostali do mírného tlaku a hned v 16. minutě šli do vedení. Typner nacentroval do vápna a Hladký střelou k tyči otevřel skóre zápasu – 1:0. Ve 41. minutě zahrával Mazouch trestný kop a míč z hlavy Světlíka putoval k tyči Šiškovy branky – 2:0. Ještě před odchodem do šaten hosté faulovali ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Gábor – 3:0! Hanáci mohli ještě v samotném závěru poločasu zvýšit skóre, ale skákající míč napálil Gábor nad branku. Druhý poločas pokračoval tlakem Hanáků, z něhož v 50. minutě vytěžili další branku. Z vlastní poloviny vystartoval s míčem „rychlík“ Hladký, přihrál ideálně postavenému Gáborovi a ten prudkou ranou pod břevno zvýšil na 4:0. V 79. minutě hosté špatně odkopnuli míč, který sklepl Typner na Gábora a jeho třetí gól v zápase uzavřel skóre na 5:0. Příští neděli 10. dubna 2022 v 10.15 hodin přivítají Hanáci opět doma tým Hněvotína. Přijďte je povzbudit! 

Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Dnes jednoznačný zápas, když soupeř si za celý zápas nevypracoval ani jednu vyloženou brankovou příležitost a my jsme si po pomalejším začátku s chutí zastříleli a zápas mohl skončit mnohem větším rozdílem branek než jen pěti.“

Branky: 16. Hladký, 41. Světlík, 45.(pen.), 50. a 79. Gábor    

Rozhodčí: Jelínek – Aleš Horák, Mynařík                                 

ŽK: Mazouch – Mádr, Kropáček   Diváků: 35

Sestavy: Haná Prostějov: Marák – Světlík (69.Jančiar), Trnavský (86.Ohlídal), Čermák, Kumstát (69.Vitásek) – Hladký, Krupička, Mazouch, Jakub Novák – Gábor, Typner (80.Strouhal) Trenér: Daniel Kolář                                                         

Sokol Doloplazy: Jakub Šiška – Mádr, Kropáček, Sladký, Dohnal – Stach (72.Radek Jurčík), Jaroslav Dočkal, Zábranský, Zdařil – Tomáš Šiška, Vláčil    Trenér: Roman Götzel   (Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář