Senioři v prostějovském Domově na Nerudově ulici bydlí v novém

Senioři v prostějovském Domově na Nerudově ulici bydlí v novém
Foto olkraj.cz
Další fotky: 
Senioři v prostějovském Domově na Nerudově ulici bydlí v novém

Domov seniorů Prostějov dokončil významnou investici. Modernizace celého sociálního zařízení vyšla na téměř 144 miliónů korun. Veškeré náklady zaplatil Olomoucký kraj bez jakýchkoli dotací. V úterý 19. září pásku k nově zrekonstruovanému domovu přestřihl hejtman Josef Suchánek a jeho náměstek pro sociální oblast Ivo Slavotínek.

„Jedná se o jednu z největších investic do sociálních služeb v našem kraji. Prostějovský domov seniorů vždy měl a má od vedení kraje jednoznačnou podporu. Naším společným cílem je totiž kvalitně poskytovaná sociální služba a spokojení uživatelé. Klientům přeji, ať se jim v domově dobře bydlí a všem pracovníkům domova děkuji za jejich obětavou a nezištnou pomoc,“ uvedl během slavnostního předání stavby Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Stavba začala na podzim roku 2019 a skončila letos v červnu, rozdělena byla do čtyř etap. Během třech a půl let nechali provozovatelé domova zmodernizovat celkem 151 obytných buněk včetně vybavení pro potřeby klientů, ale také zázemí pro provoz zařízení včetně kuchyněk a úklidových místností. Novinkou je také vybudování patrové koupelny se zvedacími vanami pro klienty.

„Olomoucký kraj provozuje šestadvacet sociálních organizací. Většinou se jedná právě o domovy pro seniory či jiná pobytová zařízení. Intenzivně pracujeme na tom, aby sociální zařízení byla stále více domovem a ne špitálem. Domov na Nerudově ulici prochází nyní výraznou humanizací,” dodal Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sociálních služeb.

Domov pro seniory na Nerudově ulici v Prostějově je příspěvkovou organizací zřizovanou Olomouckým krajem. Své služby poskytuje 226 seniorům už od roku 1985. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář