Policisté ulovili dva hříšníky. Oba za volantem

Policisté ulovili dva hříšníky. Oba za volantem
ilustrační foto Policie ČR

Ve čtvrtek 14. prosince po 22. hodině zastavila a kontrolovala policejní hlídka v Tištíně osobní motorové vozidlo, které řídil 45letý muž z Vyškovska. Při kontrole policisté zjistili, že řidič usedl za volant, i přestože má několik platných zákazů řízení motorových vozidel uložených soudními rozhodnutími.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Řidiče za volantem osobního vozidla pod vlivem alkoholu přistihla ve středu 13. prosince v noci v Plumlově policejní hlídka. Alkoholtester při dechových zkouškách naměřil 1,45 a 1,38 promile. „Šestatřicetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu před jízdou se doznal. Uvedl, že během odpoledne vypil čtvrt litru vodky. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté se ještě na výzvu podrobil vyšetření v nemocnici spojenému s odběrem krve," doplnila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz řízení. (red)

Poslat nový komentář