Město poskytne další dotační podporu kultuře

Město poskytne další dotační podporu kultuře
ilustrační foto

Radní na svém posledním jednání rozhodovali o poskytnutí dalších dotací z rozpočtu města Prostějova. Finance poputují dvanáctce subjektů. Žadatelé se obrátili na Radu a Zastupitelstvo města Prostějova s žádostmi o poskytnutí dotace na jednorázové akce z rozpočtu města Prostějova na rok 2020.

Financemi ve výši 316 tisíc korun podpoří Prostějov v kulturní oblasti různé činnosti. Městské dotace jsou určeny na nájmy, výzdobu, občerstvení, dopravu a instalaci uměleckých děl, nebo například na ozvučení a osvětlení, nahrávání soutěží, studio, výrobu CD, propagaci, plakáty, diplomy, ceny vítězům, náklady agentury.

Jednu žádost o dotaci však radní zastupitelstvu schválit nedoporučují. „Jde o projekt akce, která je velmi finančně náročná a investice do něj nepřipadá komisi pro kulturu, která nám navrhuje ke schválení jednotlivé žádosti, smysluplná,“ doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová s tím, že na celoroční činnost pro oblast kultury byly zcela nedávno schváleny finanční prostředky ve výši 444 tisíc korun. (red)

Poslat nový komentář