Aktualizujeme: Zdrogovaného řidiče honili policisté po dvou okresech

Aktualizujeme: Zdrogovaného řidiče honili policisté po dvou okresech
ilustrační foto

 

Ve středu krátce před devátou hodinou večer si policejní hlídka v Kostelci na Hané povšimla VW Multivan, který vyjel z polní cesty mezi Stařechovicemi -Služínem a namířilo si to do Kostelce na Hané. Policisté chtěli vozidlo zkontrolovat, řidič se ale pokusil ujet. Zastavit se ho podařilo až ve spolupráci s olomouckými policisty za Senicí na Hané.

26letý muž z Olomoucka, který během jízdy porušil opakovaně pravidla bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, byl pod vlivem marihuany. Navíc ale při prohlídce vozidla policisté zjistili, že se v zavazadlovém prostoru nachází v igelitových pytlích sušená rostlinná hmota různé konzistence. Dle prvního odhadu mělo jít o konopí. Případ si převzali pracovníci olomoucké kriminálky. Při dalším podrobnějším ohledání zjistili, že se jedná o konopí, avšak o vlhký a zapařený odpad.

„Prověřování mladého muže však tímto neskončilo a následující den byla za jeho spolupráce v místě trvalého bydliště zajištěna menší kompletní pěstírna konopí včetně sušené rostlinné hmoty. Hmotnost a kvalita bude doplněna po znaleckém zkoumání,“ konstatovala policejní mluvčí Marie Štrbáková..

Muž byl propuštěn, hrozí mu ale trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let. (red) 

Poslat nový komentář