Dva řidiči. Jeden zfetovaný a bez řidičáku, druhý opilý

Dva řidiči. Jeden zfetovaný a bez řidičáku, druhý opilý
ilustrační foto

 

V průběhu včerejšího dne přistihli prostějovští policisté dva řidiče, kteří se dopustili protiprávního jednání. První z nich byl opilý, druhý se na cesty vydal zfetovaný a bez řidičáku. Ten totiž vůbec nemá.

49letého řidiče Opelu Vectra kontrolovali policisté kolem půl šesté ráno na Císařské ulici v Brodku u Prostějova. V dechu měl 1,11 promile. Po poučení se odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. „Je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ upozornila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Další řidič se na cesty vydal pod vlivem omamných a psychotropních látek. 38letého řidiče Škody Felicia policisté kontrolovali o necelou půlhodinu později na stejném místě. „Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, zato test Drugwipe 5S na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin/methamphetamin. Řidič se k užití návykové látky přiznal,“ uvedla mluvčí s tím, že muž vůbec nevlastní řidičský průkaz. I jemu policisté zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, který bude po zadokumentování oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání. (red)

Poslat nový komentář