Dealeři pervitinu skončili v poutech

Dealeři pervitinu skončili v poutech
ilustrační foto PČR

 

Během uplynulých 14 dní zadrželi a obvinili kriminalisté olomouckého „TOXI“ týmu pět dealerů látky metamfetamin zv. pervitin. Dva z nich, starší, čtyřicetiletý muž z Olomouce a mladší pětatřicetiletý muž z Jeseníku, s přechodným bydlištěm v Prostějově, skončili po zátahu kriminalistů a rozhodnutí soudce ve vazební věznici. Zbylí tři, dva třicetiletí muži z Olomouce a jeden z okresu Jeseník ve věku třiadvacet let, byli po provedení nezbytných procesních úkonů propuštěni ze zadržení a jsou vyšetřování na svobodě. Postupně byli všichni obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Od podzimních měsíců 2012 do listopadu letošního roku měli v Olomouci zprostředkovat, prodat nebo darovat ve stovkách případů přesně neurčené množství pervitinu. Při následných domovních prohlídkách bytů a jiných prostor kriminalisté zajistili předměty potřebné k distribuci OPL a také v malém množství psychotropní látku metamfetamin zv. pervitin. V jednom případě také anabolické steroidy a kokain. Všech pět dealerů nespolupracovalo společně. Úzká vazba byla jen mezi dvěma, nicméně o sobě a jejich činnosti věděli. V případě odsouzení jim nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

"Na realizaci případu se podíleli kromě kriminalistů SKPV Územního odboru Olomouc také policisté Pohotovostního a eskortního oddělení a policisté skupiny kriminální služby Vojenské policie," podotkla policejní mluvčí Marie Štrbáková. (red)

Poslat nový komentář