Cyklisté pod vlivem drog

Cyklisté pod vlivem drog
ilustrační foto PČR

V pondělí odpoledne řešili policisté na Prostějovsku hned dva cyklisty, kteří na cestu vyrazili pod vlivem drog. Prvního zachytili v Prostějově, druhého v Plumlově. 

Prvního cyklistu zastavili policisté v Plumlovské ulici v Prostějově. Nejprve byla u 30letého muže provedena v rámci silniční kontroly dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu, která byla negativní. Další zkouška proběhla následně, ale tentokrát na odhalení jiných návykových látek v organismu a ta byla pozitivní na amfetaminy a metamfetaminy. Podezřelý uvedl, že měl první zářijový den skleněnku pervitinu. Podrobil se lékařskému vyšetření a další jízda mu byla zakázána.

Ve stejný den byl v rámci silniční kontroly zastaven i 33letý cyklista na ulici Boskovická v Plumlově. Také u něho byla provedena zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. U druhé zkoušky na návykové látky dopadl stejně jako jeho předchůdce. Policistům sdělil, že předešlého dne užil 0,3 gramy pervitinu. Lékařskému vyšetření se odmítl podrobit. I v tomto případě mu byla další jízda zakázána.

"Oba porušili ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a za jejich nezodpovědné jednání hrozí prvnímu muži pokuta od 2 500 Kč do 20 000 Kč a druhému hrozí pokuta daleko vyšší, a to od 25 000 Kč do 50 000 Kč z důvodu odmítnutí vyšetření, ke kterému byl policisty vyzván," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář