Včerejší honička na Moravské! Policisté zdrogovaného muže bez řidičáku dopadli již podruhé!

Včerejší honička na Moravské! Policisté zdrogovaného muže bez řidičáku dopadli již podruhé!
ilustrační foto PČR

V úterý kolem patnácté hodiny byla Moravská ulice v Prostějově svědkem policejní honičky. Policisté z plumlovského obvodního oddělení během ní zadrželi řidiče osobního vozu Peugeot. V tomto týdnu se policistům pokusil utéci již po druhé. Opět byl pod vlivem drog a jel ve voze bez technické a zákonného pojištění. Navíc nemá řidičský průkaz. 

"Muž jel po ulici Krasická směrem na ulici Moravská v Prostějově a ujížděl policistům, kteří ho chtěli zastavit v rámci silniční kontroly. Při jízdě řidič nezvládl řízení, vjel mimo komunikaci a narazil do svislé dopravní značky, kterou urazil. Vozidlo zastavilo vpravo mimo komunikaci až na travnatém pásu. Řidič z vozidla rychle vystoupil a snažil se z místa nehody utéci. V tom mu ale hlídka zabránila," sdělila PvNovinkám policejní mluvčí Miluše Zajícová. Dál bylo zjištěno, že nevlastní řidičské oprávnění. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, nicméně provedený orientační test na návykové látky byl pozitivní. Řidič se doznal, že před jízdou užil pervitin. Dále se zjistilo, že vozidlo, se kterým jel, má neplatnou technickou kontrolu a že vozidlo nemá ani zákonné pojištění. Událost je nadále v šetření.

Jednalo se o stejného muže, kterého policisté zadrželi v sobotu v noci v Hradčanech. I tehdy se jim pokusil ujet a následně utéct, byl ale zadržen. "Podezřelý nebyl majitelem řidičského oprávnění a pro provedeném orientačním testu na návykové látky bylo zjištěno, že je pod jejich vlivem, protože výsledek byl pozitivní. Řidič se přiznal, že den předtím požil pervitin," konstatovala tehdy Zajícová. (ber)

 

Komentáře

No a za týden si to samé přečteme zas.

Poslat nový komentář