Policisté stříleli po zdrogovaném řidiči! Jel přes 202km/h, vybržďoval je, narazil do nich a vytlačil je ze silnice

Policisté stříleli po zdrogovaném řidiči! Jel přes 202km/h, vybržďoval je, narazil do nich a vytlačil je ze silnice
Foto Richard Zdařil
Další fotky: 
Policisté stříleli po zdrogovaném řidiči! Jel přes 202km/h, vybržďoval je, narazil do nich a vytlačil je ze silnice

Nebezpečnou honičku mají za sebou policisté na Novojičínsku. Ve čtvrtek dopoledne naměřili řidiči na dálnici D1 u Mankovic rychlost 202 km/h a okamžitě ho začali pronásledovat. Třiatřicetiletý muž z Prostějova nezastavil, sjel z dálnice a snažil se zmizet. Policisty vybržďoval, narazil do nich a vytlačil je ze silnice. Ti po něm začali střílet. Po průstřelu zadní pneumatiky zastavil po 14 kilometrech v Hukovicích.

Scéna jako vystřižená z akčního filmu začala porušením dopravních předpisů. Policisté řidiči v Mercedesu naměřili 202 km/h na dálnici D1 u Mankovic. Místo, aby zastavil, začal ujíždět a prudce strhl řízení na Studénku. "Při své jízdě neustále bránil policejní hlídce v předjetí, služebnímu vozu neustále vjížděl do levého jízdního pruhu, „vybržďoval“ jej, po vozovce kličkoval a protijedoucí řidiči museli prudce uhýbat na stranu," řekl policejní mluvčí René Černohorský.

Nereagoval na žádné výzvy k zastavení a ohrožoval ostatní řidiče i chodce, jeden z policistů proto neváhal a začal po autě střílet. "Použil z okna varovné výstřely a poté dokonce i mířené střely na zadní pneumatiku ujíždějícího Mercedesu," doplnil Černohorský.

V Bartošovicích řidič vytlačil policejní Superb ze silnice a ujížděl dál na Kunín. Policistům se ale podařilo mu ještě předtím prostřelit pravou zadní pneumatiku. Ta se postupně rozdrtila a auto zastavilo až v Hukovicích. Řidič i jeho spolujezdec se vzápětí dali na útěk do pole mezi Kunínem a Hukovicemi. Novojičínští policisté spolu se speciální pořádkovou jednotkou je ale chytili.

Za volantem seděl třiatřicetiletý muž z Prostějova a vedle sebe měl o dva roky mladšího spolujezdce rovněž z Prostějova. Policisté vzápětí zjistili, že řidič má zákaz řízení až do roku 2026. Dechová zkouška u něj byla negativní, ale pozitivní výsledek měl na přítomnost drog. Teď už sedí ve vazbě a čeká na svůj trest. "Muž byl obviněn z přečinu obecného ohrožení, přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," potvrdil policejní mluvčí. (red)

Komentáře

Kdo to asi byl?...Pepa?jojo.

Kdo to asi byl?...Pepa?jojo.

Kdyby trefil o jednoho sociálního dávkaře méně a jeho budoucího malého kripla taky.

To se neumí trefit? Žabaři. Asi si odskočili od stolu z kanceláře.

Poslat nový komentář