„Marjánu“ pěstoval v bytě, kde žil s matkou. Vydělal čtvrt milionu

„Marjánu“ pěstoval v bytě, kde žil s matkou. Vydělal čtvrt milionu
foto Policie ČR

V pondělí 23. listopadu 2020 na podkladě dosud zjištěných skutečností zahájili kriminalisté olomouckého TOXI týmu trestní stíhání 39letého muže z Olomoucka pro zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Obviněný muž v období od 1. ledna do 23. prosince 2020 v bytě, který obývá společně se svojí matkou, neoprávněně vyráběl v tzv. indoor pěstírně sušenou rostlinnou hmotu konopí. Připravenou drogu z jedné třetiny využil pro vlastní potřebu a zbylé množství distribuoval zájemcům v okolí svého bydliště a na různých místech v Olomouci. Po odečtení nákladů vynaložených na pořízení vybavení pěstírny konopí, spotřebovanou energii a hnojiva si muž přišel zhruba na 240 000 Kč. Kriminalisté při realizaci akce zajistili v bytě bezmála 9 kilogramů sušiny konopí a kompletní indoor pěstírnu se třinácti živými rostlinami," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku. (red)

Poslat nový komentář