Vypadal jako slušňák. A policisté u něj našli přes 300 gramů psychotropní látky

Vypadal jako slušňák. A policisté u něj našli přes 300 gramů psychotropní látky
Foto PČR

Z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy viní prostějovští kriminalisté jednatřicetiletého muže z Prostějova. Na muže, který byl policistům dosud z trestního hlediska neznámý a vede navenek bezúhonný život včetně řádného vykonávání zaměstnání, se policistům podařilo přijít rozsáhlým operativním šetřením.

"Při následné domovní prohlídce v úterý 18. května v jeho prostějovském bytě policisté zajistili více než 300 gramů čisté MDMA (psychotropní látka jež je aktivní látkou v tzv. extázi) a finanční hotovost přesahující 200 tisíc korun v českých korunách a eurech. Pod tíhou shromážděného důkazního materiálu zadrženému muži nezbylo jiné, než se k nejméně dvouletému poskytování zakázaných látek pěti konkrétně ustanoveným a dosud přesně nezjištěnému počtu neustanovených osob přiznat," informoval policejní mluvčí František Kořínek s tím, že po převzetí sdělení obvinění byl muž propuštěn a další řízení je vedeno bez omezení na osobní svobodě.

V případě prokázání viny a odsouzení obviněnému muži za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. (red)

Poslat nový komentář