Vařila konopí. Zapálila byt i přítele

Vařila konopí. Zapálila byt i přítele
Foto PČR
Další fotky: 
Vařila konopí. Zapálila byt i přítele

V pátek 13. srpna krátce před třináctou hodinou přijali policisté na linku 158 přijali oznámení o výbuchu v bytě v olomoucké místní části Nová Ulice. Podle prvotních informací mělo po explozi dojít k požáru, který však nájemníci bytu sami uhasili.

"Po příjezdu na místo policisté zjistili, že byt obývá 21letá žena spolu se 40letým mužem. Mladá žena měla na kuchyňském sporáku připravovat silně koncentrovaný konopný extrakt, a to za užití plynu na plnění zapalovačů. Při výrobě však zřejmě došlo ke vznícení používaného plynu s následným vzplanutím rostlinné hmoty. Oheň poškodil část kuchyňské linky a navíc poranil muže. Ten byl se svými zraněními předán do péče zdravotnické záchranné služby," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 10 000 korun.

Policisté v bytě zajistili téměř dva kilogramy sušené rostlinné hmoty konopí s obsahem THC a také elektrokoloběžku, která je evidovaná jako odcizená.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě prokázání viny a odsouzení tak mladé ženě hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let," dodala mluvčí. (red)

Komentáře

dobre jim tak zmrdum

Poslat nový komentář