Policisté věnují Dušičkám pozornost

Policisté věnují Dušičkám pozornost
ilustrační foto PČR

Čeká nás pěkný víkend a blíží se období svátku Památky zesnulých. Každoročně v tuto dobu mnoho lidí navštěvuje hřbitovy. Někteří s tím, aby uctili památku svých zesnulých příbuzných, jiní s tím, aby se obohatili na úkor druhých. Proto je na místě opět občany upozornit na to, aby byli ostražití a hlídali si své osobní věci.

"Není vhodné ponechávat viditelně cennosti ve vozidle na sedadle, na palubní desce, ani na podlaze vozidla. Šikovnému zloději stačí chvilka a ponechané věci z auta odcizí. Nedoporučujeme ani osobní věci přímo na parkovišti ukládat do zavazadlového prostoru. Zloděj vás může pozorovat a než se vrátíte, věci z kufru odnese.
Také při úklidu, zdobení nebo zalévání hrobů si hlídejte kabelky a neodkládejte je na zem mimo váš dosah. Každoročně se setkáváme s tím, že během těchto návštěv dochází ke zvýšení majetkové trestné činnosti," upozorňuje policejní preventistka Marta Vlachová.
Policisté se budou během těchto dní kolem hřbitovů více pohybovat, ale každý by si měl své osobní věci hlídat sám a snažit se nedávat nenechavcům šanci na zbohatnutí.
"Žádáme všechny, aby byli všímaví ke svému okolí, v případě pohybu podezřelých osob po parkovištích nebo na hřbitovech, kontaktujte nejbližší policejní hlídku nebo volejte linku 158," dodala Vlachová.
Během těchto dní se policisté zaměří i na řidiče. Na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systému ve vozidle, na technický stav vozidla, na dodržování pravidel silničního provozu, na rychlost a alkohol. (red)

Poslat nový komentář