POZOR: Pacient s podezřením na ebolu v Prostějově

POZOR: Pacient s podezřením na ebolu v Prostějově
foto: HZS OLK

V prostějovské nemocnici se od včerejška nachází muž, u něhož vzniklo podezření, že se mohl nakazit virem ebola. Jeho převozu dokonce asistovali speciálně vybavení hasiči.

Pacient se do našeho města dostal včera večer ze šternberské nemocnice. Tam sám přišel s tím, že se vrátil z africké Nigérie, v níž se už ebola vyskytla, i když je nyní údajně na ústupu. Pacient si stěžoval na horečky, průjem a zvracení. Následně byl za speciálních bezpečnostních opatření převezen do Prostějova, kde nemocnice disponuje speciálním infekčním oddělením. Podle názoru lékařů je u něj ale podle prvních vyšetření prováděných už ve Šternberku nákaza ebolou velmi málo pravděpodobná. Pacient byl do prostějovské nemocnice údajně transportován k dalšímu léčení pouze z preventivních důvodů.

Přesto byla ve Šternberku provedena speciální opatření, která popsal mluvčí Hasičského záchraného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák: "V následujícím čase byli hasiči vyzvání k provedení desinfekce ordinace oddělení traumatologie. Hasiči v plné bezpečnostní ochraně, tedy chemických oblecích a v dýchací technice, provedli postupy nutné pro důkladnou desinfekci prostor a kompletní dekontaminaci ve vytyčené zóně, již mimo areál." (red)

Komentáře

Testy na detekci eboly trvají 12 hodin sou prováděny v Německu a pacient byl hospitalizován sobotu v podvečer ale již včera na stránkách města ŠTERNBERK JE UVEDENO A TO CIT. Vážení spoluobčané, potvrzujeme, že pacient z Nigérie, který přicestoval do Šternberka v pátek 7. listopadu, není nositelem eboly, ale trpí pouze běžnou virózou. Protože se jedná o cizího státního příslušníka, byl hospitalizován na infekčním oddělení nemocnice v Prostějově.“ S DATEM 8.11.2014 JAK TO VÍ . MAJÍ SNAD VLASTNÍ LABORKU A NEBO .................?

 

Pokud  ho převezli do Prostějovské nemocnice  tak je ten pán mrtvý i kdyby měl teplotu :D

A jsme v pussy. 

Poslat nový komentář